a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 28, 2007, 01:11:30 ΜΜ
Υλικά:
Πατάτες
Τυρί Γκούντα
Κρέμα Γάλακτος
Βούτυρο
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε όσες πατάτες θέλουμε και τις βράζουμε ολόκληρες σε αλατισμένο νερό. τις βγάζουμε λίγο σφιχτές.
Τις βάζουμε στο ταψί και κάνουμε μικρές χαρακιές στην μια πλευρά.
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κάθε πατάτα από την χαραγμένη πλευρά, ρίχνουμε τυρί τριμμένο (γκούντα) πάνω στις πατάτες και μέσα στο ταψί.
Μετά περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρουμε κάθε πατάτα με το ζουμί που υπάρχει στο ταψί από την κρέμα και το τυρί.