a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:01:54 ΜΜ

Τίτλος: Entrecote marchand de vin
Αποστολή από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:01:54 ΜΜ
Entrecote marchand de vin

Γαλική κουζίνα
Αφροδισιακό
 
Υλικά
4 entrecotes
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σφηνάκι cognac
375 ml κόκκινο κρασί
50 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κλωναράκια φρέσκο κάρδαμο
 

Ετοιμασία
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις entrecotes, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Δεν τους αλλάζουμε τον αδόξαστο στο ψήσιμο, ουδέ τις καρβουνιάζουμε. Μέσα πρέπει να είναι ροζαλιές.
Τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αλευρώνουμε, tα ρίχνουμε στο βούτυρο που τηγανίσαμε τις entrecotes και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τις entrecotes.
Στολίζουμε με το κάρδαμο ψιλοκομμένο.