a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 07:03:33 ΜΜ
Ντιπ πράσινης ελιάς, μαραθόριζας και κόλιαντρου
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρός βολβός μαραθόριζας, ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και λειωμένη
3 φλιτζάνια πράσινες ελιές (κατά προτίμηση Ελληνικές) χωρίς το κουκούτσι, πλυμένες και στραγγισμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, και ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
2 κουταλάκια του γλυκού μαραθόσπορος, τριμμένος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
1-2 αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1,5 εκατοστού
Θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη μαραθόριζα και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τις ελιές στο μπολ του πολυμίξερ μαζί με τη μαραθόριζα, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το κόλιαντρο, το μαραθόσπορο και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ξεκινάμε και σταματάμε το πολυμίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει ένας πηχτός πολτός, χωρίς να λειώσουν τελείως τα υλικά. Τοποθετούμε μια κοφτή κουταλιά του μίγματος στις φέτες αγγουριού, γαρνίρουμε αν θέλουμε με τα φύλλα κόλιαντρου και σερβίρουμε.