a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:19:34 ΜΜ

Τίτλος: Γαλοπούλα με Δενδρολίβανο & Ντραμπουί [Αμερικανική Κουζίνα]
Αποστολή από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:19:34 ΜΜ
Γαλοπούλα με δενδρολίβανο και ντραμπουί



Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζέ
-Ερυθρός ημίξηρος
 

Υλικά
1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σέλινο (ρίζες και φύλλα) ψιλοκομμένο
1 μήλο κομμένο σε ροδέλες και βρασμένο
120 γρ. ψίχα ψωμιού
3 κουταλιές βούτυρο
25 γρ. κουάκερ
3 κουταλάκια δεντρολίβανο
2 κουταλάκια ντραμπουί
1 αυγό
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
 
 
Ετοιμασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον με λίγο λάδι να σοταρισθεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το μήλο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα εντόσθια, το ψωμί, το κουάκερ, το αυγό, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφού πάρουν μια δυο βράσεις σβήνουμε με ντραμπουί.
Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτρο φούρνο μέχρι να γίνει.