a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:12:55 ΜΜ
Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα
Γαλική κουζίνα
Αφροδισιακό
Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίγλυκος
-Ερυθρός ημίξηρος
Υλικά
1 κιλό αρνίσιο φιλέτο
6 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλου (υπάρχει σε κονσέρβα)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κούπα χυμό από κόκκινο σταφύλι ή ελαφρύ κόκκινο κρασί
Φύλλα δενδρολίβανου
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέτριου πάχους.
Ετοιμάζουμε μαρινάτα ρίχνοντας λίγο από τον χυμό ή το κρασί στον ζελέ φραγκοστάφυλλου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο κρασί (ή χυμό).
Βάζουμε την μαρινάτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε λίγα φύλλα δενδρολίβανου και το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε για 2 1/2 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κρέας (αφού το στραγγίσουμε) για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την μαρινάτα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου η μισή. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι ή βραστές πατάτες και γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.