a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:17:25 ΜΜ

Τίτλος: Βελουτέ κάστανου
Αποστολή από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:17:25 ΜΜ
Βελουτέ κάστανου

Διεθνής κουζίνα
Αφροδισιακό
 

Υλικά
500 gr. ωραία κάστανα
75 gr. βούτυρο
2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή 2 λίτρα νερό και τα λαχανικά με τα οποία θα φτιάχνατε το ζωμό)
50 ml. κρέμα γάλακτος
200 gr. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
Αλάτι
Πιπέρι
 
 
Ετοιμασία
Βράζουμε τα κάστανα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε.
Αφαιρούμε και τις δύο φλούδες, και τα βάζουμε να βράσουν σε 2 λίτρα νερό με λαχανικά και μυρωδικά (τους πάει εξαιρετικά το σέλερυ και το πράσο, μην ξεχάσετε το μπουκέ γκαρνί) δεμένα σε τουλπάνι ή δύο λίτρα ζωμό λαχανικών. Μαζί με τα κάστανα βάζουμε στην κατσαρόλα και το ψωμί.
Φέρνουμε την κατσαρόλα σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κι αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μισοσκεπασμένη.
Οταν είναι έτοιμη η σούπα, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα, και περνάμε τη σούπα από σίτα (αν υπάρχουν στερεά κομμάτια τα πιέζουμε με κουτάλι για να περάσουν από τη σίτα).
Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά να δέσουν και να ομογενοποιηθεί η σούπα.
Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή και τη συνοδεύουμε με κρουτόν που φτιάχνουμε με βούτυρο.