a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:20:59 ΜΜ

Τίτλος: Γαλοπούλα με μέλι
Αποστολή από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 04:20:59 ΜΜ
Γαλοπούλα με μέλι

Ελληνική κουζίνα
Αφροδισιακό
 

Υλικά
4 φιλέτα γαλοπούλας
1/2 κούπα σόγια σοε
1 κουταλιά ούστερ σος
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
1-1 1/2 κουταλιά μέλι
Λίγο πιπερόριζα τριμμένη
Σουσάμι για γαρνίρισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
 
 
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε την σόγια σος, την ούστερ σος, το σκόρδο, και την πιπερόριζα σε ένα σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.  
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε ελάχιστο λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά.
Οταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το μέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξουν τα υγρά του φαγητού).
Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή έχει ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τις εξωτικές γεύσεις όπως μας λέει η Κάλλη που έχει εμπνευστεί και την συνταγή.
Μας προτείνει ακόμη ότι αν θέλουμε να σερβίρουμε το φαγητό μας σαν μεζέ μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη