a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 13, 2006, 07:27:42 ΜΜ
Αρακάς με καρότα
Υλικά
* 1 κιλό αρακάς
* 4 καρότα κομμένα σε φετάκια
* 1 μαρούλι χοντροκομμένο
* 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά μας.
2. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα καρότα, τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια.
3. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο νερό.