a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 13, 2006, 07:31:00 ΜΜ
Ρεβίθια με ξινόχοντρο
Υλικά
* 1/2 κιλό ρεβίθια
* 1/2 ποτήρι λάδι
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
* 100 γρ. ξινόχοντο
* Αλάτι
* Πιπέρι
Προετοιμασία
Βάζουμε απόβραδίς τα ρεβίθια στο νερό.
Ετοιμασία
1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.
3. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε τον ξινόχοντο.
Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη.