a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 13, 2006, 07:32:41 ΜΜ
Ρεβύθια
Υλικά
* 1/2 κιλό ρεβίθια
* 1 κούπα περίπου λάδι
* 2 κρεμμύδια
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 1κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
* Λεμόνι (προεραιτκό)
Προετοιμασία
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό όπου έχουμε διαλύσει την σόδα.
Ετοιμασία
1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια.
2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά.
3. Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό.
4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ώρα περίπου.
5. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε το με μπόλικο λεμόνι.