a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Μαΐου 13, 2006, 07:13:28 ΜΜ
Υλικά
8 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ λουκάνικα (με πράσα)
300 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή 500 γρ φρέσκο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 φέτες ψωμί του τοστ
½ μάτσο μαϊντανό
1/3 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα κρεμμύδια προσέχοντας να μη κόψουμε τις άκρες τους και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μισή ώρα περίπου. Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και το κρατάμε για τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το σπανάκι καλά στραγγισμένο και το εσωτερικό των κρεμμυδιών που ήδη έχουμε αφαιρέσει.
Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα με τα λουκάνικα και το σπανάκι. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.
Ψήνουμε τα κρεμμύδια στους 180º C 15 – 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.