a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:42:05 ΠΜ
Γαριδοσαλάτα με σταφύλια και πεπόνι
Υλικά
* Σαλάτα:
o 200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
o 150 γρ. άσπρα σταφύλια
o 1/2 πεπόνι κομμένο σε μικρούς κύβους
o Μερικά φύλλα σέλινο
o Dressing:
+ 4 κουταλιές της σούπας λάδι
+ 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
+ 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
+ 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
o Γαρνίρισμα:
+ Μία ρίζα αντιδιού ή μερικά φύλλα μαρουλιού.
Ετοιμασία
1. Πλένουμε τα σταφύλια, τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
2. Βάζουμε τα σταφύλια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις γαρίδες, το πεπόνι και το σέλινο.
3. Σε ένα πιάτο βάζουμε τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη σάλτσα και την ρίχνουμε πάνω από των σαλάτα.
4. Στρώνουμε με τα φύλλα αντιδιού ή μαρουλιού μια σαλατιέρα, βάζουμε μέσα την σαλάτα και στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και 3 ολόκληρες γαρίδες.