a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 26, 2005, 10:35:08 ΜΜ
Σολομός και σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας και βασιλικού
4 φιλέτα σολομού ή ξιφία
ηλιέλαιο
λίγο δενδρολίβανο
Για την σαλάτα
1 μαρούλι ή 1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη βινεγκρέτ
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 μέτριες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό ή αρκετό φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Αλείφουμε με το ηλιέλαιο το ψάρι, πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο τριμμένο ή ψιλοκομένο ανάλογα αν είναι ξερό ή φρέσκο, αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε 8-15 λεπτά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Για την βινεγκρέτ αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες και τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
Για τη σαλάτα, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε με το ντρέσσινγκ και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψημένο ψωμί στη σχάρα ή πατατοσαλάτα με ένα απλό ντρέσσινγκ ελαιόλαδου και λεμονιού.