a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:41:07 ΜΜ

Τίτλος: Φτωχογιάννης με κολοκύθια
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:41:07 ΜΜ
Φτωχογιάννης με κολοκύθια
 
Υλικά
3/4 μπακαλιάρο παστό
1/2 λεμόνι

Κουρκούτι
2 κολοκύθια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές λάδι
1/2 ποτήρι μπύρα ή κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
 

Εκτέλεση
Ξαλμυρίστε από το προηγούμενο βράδυ τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό τακτικά. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τα ποντίζετε με λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι, ξύνετε τα κολοκύθια σ'ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Τα χτυπάτε όλα μαζί ώσπου να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό. (Σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε νερό.) Βουτάτε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Για να γίνουν τραγανιστά, μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Τα σερβίρετε ζεστά, με σκορδαλιά και παντζάρια.