a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:09:19 ΠΜ
Κολοκυθο-μανιταροπιτα
Υλικά
* 1 κουτί φύλλο κουρού
* 5 μέτρια κολοκυθάκια
* 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
* 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη με κρεμμύδι ή 4 ντομάτες και 1 κρεμμύδι
* 100 γρ. αλμυρό τυρί τριμμένο
* 50 γρ. τυρί φέτα
* Κρασί
* Πιπέρι
* Βασιλικό
* Θυμάρι
* Δεντρολίβανο
Ετοιμασία
1. Ξεπαγώνουμε το φύλλο-αλείφουμε το ταψί με λίγο λαδι για να μην κολλήσει το φύλλο.
2. Στην συνέχεια πλένουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στον τρίφτη, σουρώνουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τυριά, κρασί, θυμάρι , δεντρολίβανο και βασιλικό βάζουμε ανάλογη ποσότητα με την προτίμησή μας ,πάντως εγώ προτείνω περισσότερη ποσότητα βασιλικού από θυμάρι και δεντρολίβανο) και βάζουμε την γέμιση πάνω από το ένα φύλλο που έχουμε στρώσει στο ταψί.
4. Κλείνουμε την γέμιση με το δεύτερο φύλο, προσέχοντας να τυλίξουμε καλά τις άκρες της ζύμης γύρω -γύρω.
5. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα (θα το τσεκάρετε, μέχρι να ροδίσει και να τραβήξει τα υγρά) στους 200 βαθμούς.