a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:10:21 ΠΜ
Κουλούρα με σπανάκι
Υλικά
* 1 κ. σπανάκι
* 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 1 ξερό κρεμμύδι
* 1 πατάτα
* 2 αυγά
* 1 φλιτζανάκι τραχανά γλυκό (για να τραβήξει τα υγρά)
* ¼ τριμμένο κασέρι (ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί θέλετε)
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Ανιθο
* 4 φύλλα κρούστας
Ετοιμασία
1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και τα μαραίνουμε με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
2. Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί κι αυτό, τρίβουμε ωμή την πατάτα στο ψιλό του τρίφτη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
3. Σε στρογγυλή φόρμα κεϊκ (με τρύπα) στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ανάμεσα και φροντίζοντας να αφήνουμε φύλλο να περισσεύει γύρω-γύρω, για να το γυρίσουμε ώστε να σκεπαστεί η κουλούρα που θα σχηματισθεί.
4. Βάζουμε μέσα το σπανάκι, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλο, ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε για 45΄ περίπου στους 180. (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).
5. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε μια εντυπωσιακή "Κουλούρα με σπανάκι" ….(που δεν της φαίνεται κιόλας !!!!!)
Παραλλαγές: Προσθέτουμε κομματάκια ζαμπόν ή τυρί φέτα