a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:24:31 ΜΜ
Μπιζέλια πουρές (πίσινον έτνος)
1 ½ φλιτζάνι αρακά
1 πράσο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Βράζουμε πολύ καλά (για 2 ώρες περίπου) 1 ½ φλιτζάνι αρακά σε αλατισμένο νερό. Όταν γίνει πολύ μαλακός τον αλέθουμε και τον κάνουμε πουρέ.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ των μπιζελιών προσθέτοντας πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε ζεστό.