a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:25:05 ΠΜ

Τίτλος: Λουκουμάδες από κρεμμύδια με καυτερή σάλτσα
Αποστολή από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:25:05 ΠΜ
Λουκουμάδες από κρεμμύδια με καυτερή σάλτσα

Υλικά

    * Για τον χυλό:
          o 4 κρεμμύδιακομμένα σε λεπτές φέτες
          o 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
          o 1/4 του κουταλιού ζαφορά
          o 3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
          o 1/4 του κουταλιού γαρύφαλλο σε σκόνη
          o 250 γρ. αλεύρι
          o 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
          o 3 σκορδάκια ψιλοκομμένα
          o Αλάτι
          o Πιπέρι
    * Σάλτσα:
          o 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
          o 2 κουταλιές της σούπας λάδι
          o 250 γρ. ντοματάκια
          o 2 κουταλάκια γλυκιά σάλτσα τσίλι
          o 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
          o Λάδι

   


Ετοιμασία

   1. Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά για τον χυλό και προσθέτουμε περίπου 10 κουταλιές της σούπας νερό ώστε να γίνει το μίγμα μας ένας πηχτός χυλός.
   2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 5 λεπτά περίπου.
   3. Σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, την πιπεριά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να πήξει η σάλτσα μας).
   4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο τον χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
   5. Βγάζουμε τους λουκουμάδες κρεμμυδιών και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
   6. Οταν τελειώσουμε το τηγάνισμα σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς και την σάλτσα σε διαφορετικό σκεύος.