a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Μαΐου 10, 2006, 12:28:41 ΠΜ
Αρακάς με αμύγδαλα
Υλικά
* 800 γρ. αρακά (1.300 γρ. περίπου ακαθάριστο)
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 κουταλιές λάδι
* 50 γρ. βούτυρο
* 200 γρ. κρέμα γάλακτος
* 12 αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Μισοβράζουμε το αρακά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
3. Προσθέτουμε τον αρακά, μία κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει.
4. Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο (να έχει πιει το νερό), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα, το πιπέρι (αλάτι αν χρειάζεται), ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.