a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 02, 2005, 11:09:45 ΜΜ
Σεφουκλωτή
Υλικά
2 κιλά σέσκουλα
1 ματσάκι μάραθο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα ξανθή
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας ρύζι
1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα σέσκουλα κομμένα σε μικρά κομμάτια, το ρύζι και, τέλος, το ψιλοκομμένο μάραθο. Όταν τα χόρτα στεγνώσουν από το ζουμί τους, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες.
Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα και πάνω τους το μείγμα. Σκεπάζουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο όπως θα κόψουμε την πίτα και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας.