a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 02, 2005, 11:10:15 ΜΜ
Ρεβιθοκεφτέδες
Υλικά
μισό κιλό ρεβίθια
3-4 ξερά κρεμμύδια
λίγο μάραθο
5-6 κλωνάρια καυκαλήθρες
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε μισό κιλό ρεβίθια. Όταν βράσουν, τα βγάζουμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε για να γίνουν χυλός. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη 3-4 κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Ψιλοκόβουμε το μάραθο και τις καυκαλήθρες και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε στο χυλό των ρεβιθιών. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο, ώστε το μείγμα να "δέσει", δηλαδή να μη σκορπά στο τηγάνι. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε ωσότου ροδίσουν.