a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 06, 2005, 06:26:21 ΜΜ
Μαγειρίτσα με αγγινάρες και μανιτάρια
4 αγγινάρες
250 γρ μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνιθο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τις αγγινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τις αγγινάρες και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30 λεπτά περίπου.
Όταν βράσουν τα λαχανικά, ανακατεύουμε σε ¼ φλ. νερό το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αυτά. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 5 λεπτά. Διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι ή στο λεμόνι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.