a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:21:43 ΜΜ

Τίτλος: Κεφτεδάκια Μπακαλιάρου
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:21:43 ΜΜ
Κεφτεδάκια Μπακαλιάρου
 
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
300 γρ. πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού στραγγισμένη
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ούζο
αλάτι, πιπέρι
10 περίπου κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
λάδι για το τηγάνισμα
λεμόνια για σερβίρισμα
 

Εκτέλεση
Ξαλμυρίζετε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό τακτικά. Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε, τον ξεκοκαλίζετε και τον περνάτε από μύλο των λαχανικών μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνιθο. Βάζετε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτετε τις πατάτες (ή την ψίχα), τα αυγά, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένα μείγμα αρκετά σφικτό (περίπου 6 κουταλιές).
Πλάθετε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνετε στο υπόλοιπο αλεύρι και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Για να γίνουν τραγανιστοί, τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς, με κομμένα λεμόνια.