a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:31:12 ΜΜ

Τίτλος: Μαμούλια Ρεθυμνιώτικα
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:31:12 ΜΜ
Μαμούλια Ρεθυμνιώτικα

 Υλικά για τη γέμιση
1/2 κιλό βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
λίγο αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι σκληρό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
3 αυγά
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε 1 ποτηράκι κονιάκ
4 φακελάκια βανίλια  Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
ανθόνερο
Για το πασπάλισμα: ανθόνερο, ζαχαρη άχνη
 


Εκτέλεση
Ετοιμασία της ζύμης:  Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη πολύ καλά με το γάλα και το αλάτι και προσθέτετε αυτό το μείγμα στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αφρίσουν, προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη αρκετά σφιχτή που να ξεκολλάει εύκολα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας. την αφήνετε να κρυώσει και μετά προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά, το κονιάκ με τη σόδα και τη βανίλια.
Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει λίγο.

Ετοιμασία της γέμισης: Βράζετε τη ζάχαρη με 8-10 κουταλιές νερό μέχρι να γίνει σφιχτό σιρόπι. Προσθέτετε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και λίγο ανθόνερο. Ανακατεύετε καλά. πλάθετε τη ζύμη σαν μελομακάρονα, γεμίζοντας κάθε κομμάτι με ένα κουταλάκι γέμιση (κλείνετε τη ζύνη πολύ καλά γύρω-γύρω). Ψήνετε τα μαμούλια σε βουτυρωμένο ταψί, σε μέτριο φούρνο (150C) για 25-30 λεπτά. Μόλις βγούν από το φούρνο, τα βρέχετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε με άχνη ζάχαρη.