a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:33:50 ΜΜ
Σαμουσάδες
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα, γαρίφαλο
Υλικά για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη ή μέλι
φλούδες δύο λεμονιών
Για γαρνίρισμα σουσάμι, κανέλα, λάδι
Υλικά για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι σκληρό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ποτηράκια τσικουδιά
λίγο αλάτι
περίπου 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ετοιμασία φύλλου: Pίχνετε το νερό, τη τσικουδιά, το λάδι, το χυμό και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε λεπτό φύλλο.
Αλείφετε τα φύλλα με λάδι και απλώνετε στο κάθε φύλλο το 1/4 της γέμισης. Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολά και τα κόβετε σε κομμάτια σαν μπακλαβαδάκια.
Τοποθετείτε τους σαμουσάδες σ'ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τους αλείφετε γύρω-γύρω με λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (150C) για μισή ώρα περίπου.
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι μαζί. Αφού οι σαμουσάδες κρυώσουν, τους βουτάτε μέσα στο ζεστό σιρόπι για λίγη ώρα και τους πασπαλίζετε με σουσάμι και κανέλα.