a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:40:01 ΠΜ
Ισλί
1200 γρ αλεύρι
400 ml ελαιόλαδο
100 γρ ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
λίγο κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Πλάθουμε σε τρίγωνα σχήματα και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη κανέλα και τη ζάχαρη. Γεμίζουμε με καρύδια και ψήνουμε στους 180 ºC για 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι τα κρύα ισλί ή αντίστροφα.