a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 10:47:28 ΜΜ

Τίτλος: Ψάρι "Αλά Σπετσιώτα" φούρνου
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 10:47:28 ΜΜ
Ψάρι "αλά σπετσιώτα" φούρνου          
 
 1kg ψάρι σε φέτες νωπό ή καταψυγμένο (συναγρίδα, σφυρίδα κλπ.)
 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
 1kg τομάτες κόκκινες
 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 2 λεμόνια
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλεύρι
 αλάτι
 πιπέρι
            
 
Kαθαρίζουμε και πλένουμε τις φέτες του ψαριού.
Tις αλατίζουμε, τις περνάμε από αλεύρι, τις βάζουμε στο ταψί και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα.
Aραιώνουμε τον τοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε τις μισές τομάτες - ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους.
Το χυμό του λεμονιού.
Αλάτι, πιπέρι.
Το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις φέτες του ψαριού.
Tις υπόλοιπες τομάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε επάνω στο ψάρι.
Bάζουμε το ταψάκι με τα ψάρια σε μέτριο φούρνο 250°C να ψηθεί επί 20 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά και κρύα.