a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:07:07 ΜΜ
Πρασόπιτα
1kg πράσα
2 ξερά κρεμμύδια
λίγο άνηθο
300g φέτα
2 αυγά
1 πακέτο σφολιάτα
ελαιόλαδο
βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος 250ml (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Aφού πλύνουμε καλά τα πράσα, τα τσιγαρίζουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαζί με τα ξερά κρεμμύδια και τον άνηθο.
Mόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση, στην οποία αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και προαιρετικά 1 μικρή κρέμα γάλακτος.
Tέλος βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφόλιατας και το βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά περίπου.