a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 12:30:40 ΠΜ

Τίτλος: Σφολιάτα για ατομικά Κις Λορέν
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 12:30:40 ΠΜ
ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΙΣ ΛΟΡΑΙΝ  



-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-250 ml νερό
-1 πρέζα αλάτι
-1 πρέζα ζάχαρη


1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ψιλοκόβουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι τρίβοντάς το με τα δάχτυλά μας, ώστε να ετοιμάσουμε ζύμη με «λασπώδη» υφή.
2. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να ετοιμάσουμε ομοιόμορφη ζύμη.
3. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια για Kις Λορέν ή διάφορα φορμάκια της αρεσκείας μας, «ντύνοντας» το εσωτερικό τους με τη ζύμη.
4. Bάζουμε στη ζύμη τη γέμιση της προτίμησής μας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να ροδίσουν.



ΜΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΙΣ


Τα μίγματα για τα κις είναι άπειρα, ανάλογα με το γούστο μας. Όσο πιο πολλά μίγματα ετοιμάσουμε τόσο μεγαλύτερη ποικιλία ?άρα και επιτυχία? θα έχει ο μπουφές μας. Μίγμα με ανθότυρο και σπανάκι, μίγμα με μαλακά τυριά και ζαμπόν, μίγμα με λαχανικά και κρέμα γάλακτος, είναι μερικές μόνον από τις ιδέες που σας προτείνουμε.