a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 01:23:56 ΠΜ
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ
Νόστιμα και διαφορετικά στην γεύση! Προτιμήστε τα με μπύρα ή στο πρωϊνό σας!
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
1 νεροπότηρο ρετσίνα
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ. φέτα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
πιπέρι
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται. Δοκιμάζουμε παίρνοντας ένα μπαλάκι της ζύμης και ανοίγοντάς το με το χέρι μας στον πάγκο. Αν δεν σπάει είναι έτοιμη. Αν σπάει χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμη.
Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη μας την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά περίπου. Σε άλλο μπολ τρίβουμε τη φέτα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ανοίγουμε μικρά πιτάκια και τα γεμίζουμε. Τα κλείνουμε βάζοντας λίγο νερό στην ένωση για να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση.
Αλοίφουμε τα πιτάκια μας με έναν κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.