a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 10:52:58 ΜΜ
Καλαμάρια γεμιστά ψητά
8 μέτρια καλαμάρια
250g φέτα
2 πιπεριές κέρατα (γλυκιές ή καυτερές)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια, ξεχωρίζοντας το σώμα από τα πλοκάμια.
Σε ένα μπολ κομματιάζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδελίτσες, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Αλείφουμε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους με λάδι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια με λαδολέμονο, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.