a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: larus audouinii στις Δεκεμβρίου 31, 2009, 12:56:03 ΠΜ

Τίτλος: Πλιγούρι με φέτα σαλάτα [Τουρκία]
Αποστολή από: larus audouinii στις Δεκεμβρίου 31, 2009, 12:56:03 ΠΜ
Πλιγούρι με φέτα σαλάτα (ορεκτικό)



250 γρ πλιγούρι (αν είναι σπιτικό είναι προτιμότερο)
1/2 αγουράκι
αλ΄τι, πιπέρι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 ματσάκι κρεμυδάκια φρέσκα
2-3 ντομάτες
125 γρ φέτα σκληρή κομένη με κυβάκια

Για τη σάλτσα και το σερβίρισμα

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μέντα φρέσκια ψιλοκομένη
2 κουαλιές σούπας μαιντανό φρέσκο ψιλοκομένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
125 γρ φουντούκια καβουρτισμένα
φύλλα μέντας, ολόκληρα


Μουσκεύετε το πλιγούρι για 30 λεπτά σε καυτό νερό μέχρι να το απορροφήσει ανακατεύοντας κάπου κάπου Χρειάζεται περίπου 500 ml νερο (ή το βράζετε σε πολυ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10 λεπτά)

Κόβετε το αγγούρι σε κυβάκια, το πασπάλίζετε με αλάτι και το αφήνετε να στραγγίσει για 15 λεπτά Το ξεπλένετε και το στραγγίζετε πάλι καλά

Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπώλ, προσθέτετε το αγγούρι, τις πιπεριές κομένες σε κυβάκια, τα φρέσκα κρεμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομένα, τις ντομάτες σε κυβάκια χωρίς τους σπόρους και τη φέτα σε κύβους Αλατοπιπερώνετε

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα σέικερ (ή μούλτι για να γίνει ένα υγρό) Περιχύνετε τη σάλτσα στη σαλάτα και σερβίρετε προσθέτοντας τα φουντούκια καβουρτισμένα και τα φύλλα μέντας

Η ποσότητα των υλικών μπορεί να αλλάξει με τις προτιμήσεις Σε παραλλαγές η σαλάτα σερβίρεται με κους κους