a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Οκτωβρίου 18, 2007, 04:00:06 ΜΜ
ΤΟΥΡΚΙΑ - Mechouia
Υλικά:
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 μέτριες πατάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κονσέρβα τόνου
2 αυγά σφιχτά, κομμένα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνετε τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία (180°C-200°C), τις γυρνάτε μια φορά και τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο για να κρυώσουν. Βγάζετε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβετε σε κομματάκια όλα τα λαχανικά. Βάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Χτυπάτε απαλά το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Για να απολαύσετε αυτό το πιάτο, μπορείτε να βάλετε από πάνω τόνο και βρασμένα αυγά.