a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Οκτωβρίου 18, 2007, 04:35:46 ΜΜ

Τίτλος: Κεφτέδες με Κολοκύθια
Αποστολή από: KiSSeS στις Οκτωβρίου 18, 2007, 04:35:46 ΜΜ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Υλικά


1 κιλό κολοκύθια μέτρια

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό

3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Ατομα: Γίνονται 40 κεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 30'
 
 
Εκτέλεση

Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πασπαλίστε τα με 1/2 κουταλάκι αλάτι κι αφήστε τα να στραγγίσουν λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι. Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπολ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι, ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίστε τις, να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ.