a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 15, 2005, 01:40:13 ΜΜ

Τίτλος: Κοτόπουλο τηγανητό [Κίνα]
Αποστολή από: KiSSeS στις Ιουλίου 15, 2005, 01:40:13 ΜΜ
Υλικά για 6 άτομα:
1200γρ. στήθος κοτόπουλο
1 ποτ. κρασιού σόγια sauce
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
1 ποτ. κρασιού σησαμέλαιο
2-3 κ.κ. brown ζάχαρη
2 κ.κ. τσίλι medium
2 κ.κ. τζίντζερ σε σκόνη medium
2 κ.σ. σουσάμι
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες  
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σησαμέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες και το χτυπάμε ελαφρά ώστε να έχει πάχος το πολύ τέσσερα χιλιοστά. Σε ένα μπολ χύνουμε τη σόγια sauce, το κρασί, το σησαμέλαιο, την καφέ ζάχαρη, το τσίλι, το τζίντζερ, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Το τοποθετούμε σε παράλληλες σειρές μέσα σε ένα μακρόστενο τάπερ και περιχύνουμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. Κλείνουμε το τάπερ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες. Σε φαρδύ τηγάνι και με μέτρια θερμοκρασία βάζουμε λίγο σησαμέλαιο και αφού ζεσταθεί τοποθετούμε μια στρώση από το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει λευκή απόχρωση(γύρω στα 2-3 λεπτά) το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα αφαιρώντας τα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο) που χρησιμοποιήσαμε για το μαρινάρισμα. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια sauce που έχουμε κρατήσει από το μαρινάρισμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αντί για στήθος κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψαρονέφρι.