a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σοκολάτα - Τούρτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 10:16:56 ΜΜ
Υλικά:
μια δόση παντεσπάνι αμυγδάλου
4-5 κουταλιές της σούπας καφές
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
μια δόση κρέμα σαντιγύ
λίγο γλάσο σοκολάτας
Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το παντεσπάνι σε φόρμα στρογγυλή, από την προηγούμενη μέρα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον καφέ να βράσει με 2 φλιτζάνια νερό. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να κατασταλάξει, τον στραγγίζουμε από διπλό τουλπάνι, βάζουμε το μισό σε φλιτζάνι και του προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Τον άλλο μισό τον ανακαεύουμε στην κρέμα σαντιγύ, ώστε να πάρει τη γεύση του και χρώμα ανοιχτό καφέ ολε. Αν είναι πολύ ανοιχτό προσθέτουμε 2-3 πρέζες κακάο σε λίγη κρέμα, που, μετά, τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
Σκίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις φέτες. Την πάνω φέτα τη βάζουμε από κάτω και τη στρώνουμε με κρέμα. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δυο φέτες και, τέλος, επιστρώνουμε όλη την τούρτα απ' έξω με την ίδια κρέμα.
Με σύριγγα ή σακούλα κάνουμε μερικές γιρλάντες γύρω και από πάνω, στολίζουμε με φρουί γκλασέ, σχηματίζουμε με το γλάσο τη λέξη «Moca» και σερβίρουμε.
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ