a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σοκολάτα - Τούρτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:23:07 ΜΜ
Σοκολατένια τούρτα
(http://www.a33.gr/files/images/6331/904_014_150.jpg)
Υλικά
100 γρ μπισκότα digestive
100 γρ μπισκότα αμυγδάλου
75 γρ βούτυρο λιωμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ ζάχαρη
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο moulty και τα κάνουμε πολύ ψιλά τρίμματα.
Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε σε μία φόρμα τούρτας με κούμπωμα πιέζονας το μίγμα και φτιάχνοντας μία βάση. Βάζουμε τη βάση αυτή στο ψυγείο για να παγώσει.
Ζεσταίνουμε 150 ml κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και χωρίς να βράσει, προσθέτουμε την κουβερτούρα και 50 γρ βούτυρο.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε την λευκή σοκολάτα
Αφήνουμε τις κρέμες να σταθούν και προσθέτουμε το γάλα στο μίγμα σοκολάτας κουβερτούρας και όταν γίνει απαλό και γυαλιστερό μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα της κουβερτούρας στη βάση μπισκότων και μετά αδειάζουμε κουταλιές από τη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια.
Σκοπός είναι να γίνει η επιφάνεια δίχρωμη με σχέδια.
Η τούρτα είναι έτοιμη μετά από 2 ώρες τουλάχιστον.