a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:41:17 ΜΜ

Τίτλος: Φασόλια Γίγαντες στο φούρνο
Αποστολή από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:41:17 ΜΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/fasolia.jpg)  




Συστατικά


1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
1 Ματσάκι μαϊντανό
2 Ντομάτες
1 κουτί κον κασέ
2 κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. πελτέ
φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
αλάτι
1 πιπερίτσα
Λουκάνικο χωριάτικο κατα βούληση..


Οδηγίες


Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
Στην Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160.

Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά και το λουκάνικο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ενα καλό tip ειναι πριν ρίξουμε το λουκάνικο στο ταψί, να το περάσουμε απο ένα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά χωρίς καθολου λάδι.
Θα βγάλει αρκετό απο το δικό του(το πετάμε) και έτσι θα ειναι πιο υγιεινό το φαγάκι μας. Καλή σας όρεξη...