a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ζυμαρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:45:44 ΜΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/carmponara.jpg)
Υλικά (2-4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1 κουτί κρέμα γάλακτος
400 γρ. μπέικον
1/4 τυρί μακαρονιόν
1 κουτί μανιτάρια
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με νερό , λίγο λάδι το αφήνουμε να χοχλάσει και μετά ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Δοκιμάζουμε στον τοίχο αν έβρασαν τα μακαρόνια αν κολλήσουν έβρασαν αν όχι ξαναδοκιμάζουμε. Εν το μεταξύ τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το τυρί μακαρονιόν (τριμμένο) στο μείγμα και το αφήνουμε λίγο να λιώσει. Μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και το ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 170-180C.