a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:57:26 ΜΜ

Τίτλος: Τάρτα με Φράουλες
Αποστολή από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:57:26 ΜΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/tart.jpg)



Συστατικά

15 φράουλες
1 φλιτζάνι ξύσμα κουβερτούρας
Για τη γλυκιά βάση της τάρτας
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 κρόκο αυγού
Για την κρέμα

2 φλιτζάνια γάλα
6 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

 
Οδηγίες

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτεί καλά με το αλεύρι.

Ρίχνουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας.

Βουτυρώνουμε μια βάση τάρτας με αποσπόμενο πάτο. Πιέζουμε τη ζύμη για να πάρουν τα τοιχώματα το κλασικό σχήμα της τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά βάζοντας ένα βάρος πάνω στη ζύμη για να μη φουσκώσει, μετακινούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε τη βάση της τάρτας μας να κρυώσει.

Διάρκεια: 1 ώρα και μισή
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα να πάρει βράση.

Προσθέτουμε τη βανίλια και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύοντας προσθέτουμε το αλεύρι και ύστερα το γάλα.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας, αλλά προσοχή, δεν πρέπει να πάρει βράση γιατί θα κόψουν τα αυγά.

Σύνθεση
Αφήνουμε την κρέμα σ' ένα μπολ στο ψυγείο να κρυώσει. Μ' ένα κουτάλι την βάζουμε πάνω στην βάση της τάρτας και με μια σπάτουλα τη στρώνουμε.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσανάκι και τις τοποθετούμε αρμονικά πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα της σοκολάτας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.