a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μάρτιος 06, 2010, 10:59:53 ΜΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/tiamaria_final.jpg)
Συστατικά
50 γρ. κουβερτούρα
150 ml. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας Tia Maria ή κάποιο άλλο λικέρ όπως το Kahlua, το Cointreau ή το Grand Marnier
Κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Βάζουμε ψιλοκομμένη τη σοκολάτα σ' ένα μπολ. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα, εκτός από 6 κουταλάκια που θα χρειαστούμε για το φινίρισμα, και το λικέρ και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι αυτή να λιώσει. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτηράκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να σφίξει η κρέμα.
Βάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, που έχουμε φυλάξει και κακάο και τοποθετούμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.