a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Μάρτιος 12, 2010, 12:17:58 ΠΜ

Τίτλος: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: pixie στις Μάρτιος 12, 2010, 12:17:58 ΠΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/moussemargarita.jpg)


Συστατικά

4 αυγά χώρια τ' ασπράδια από τους κρόκους
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού χυμό από λάιμ
1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
½ του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένο σαντιγί
3 κουταλιές ζελατίνα σε σκόνη ( φράουλα- κόκκινη)
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
Ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Φέτες φράουλας και φρέσκο δυόσμο για το γαρνίρισμα

 
Οδηγίες

Σ' ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ¼ φλιτζάνι ζάχαρης, τη ζελατίνη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το λάιμ, το χυμό πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι η ζάχαρη με τη ζελατίνη να γίνουν ένα. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα υλικά σ' ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμο κρασία δωματίου, προσθέτουμε το ξύσμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να σταθεί κάτι που θα γίνει σε 30 λεπτά περίπου.

Με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν.  Συνεχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σταθούν.
Βγάζουμε το μείγμα του ζελέ από το ψυγείο, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε. Τώρα προσθέτουμε τη μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Με ένα λεμόνι τρίβουμε το χείλος σε ποτήρια Μαργαρίτας (αν δεν έχουμε κάνουν και τα ανοιχτά της σαμπάνιας) και τα βουτάμε σ' ένα πιάτο που έχουμε βάλει ζάχαρη. Βάζουμε τη μους μ' ένα κουτάλι στα ποτήρια και γαρνίρουμε την κορυφή με φράουλες και φρέσκο δυόσμο.
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: κώστας στις Μάρτιος 12, 2010, 03:08:50 ΠΜ
Η μαγειρική/ζαχαροπλαστική
-όπως κάθε τέχνη- είναι βίωμα
και επικοινωνία.

Σ' ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους
πόση ώρα;

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
πόσα γραμμάρια;

μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά

πόσους βαθμούς;

κ.λπ.
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: KostasD33 στις Μάρτιος 13, 2010, 09:25:41 ΜΜ
Να σε δω να μαγειρεύεις βρε συ και τι στον κόσμο


Επειδή λοιπόν ο σεφ του μαγαζιού είναι απασχολημένος θα σου πω εγώ
Λοιπόν παίρνεις το μπολ με το αριστερό χέρι, έχεις ανοίξει τα αυγά και τα πετάς στον αέρα και με μια κίνηση αστραπή τα πιάνεις με το αριστερό που κρατάς το μπολ

Τα ανακατώνεις όπως είναι τα αυγά και τα πετάς μερικές φορές στον αέρα και τα ξαναπιάνεις. Με αυτό τον τρόπο αερίζονται και θα γίνει το τελικό αποτέλεσμα πιο αφράτο
Μετά τα χτυπάς μέχρι το κόκκινο χρώμα του αυγού γίνει σωμονακι

 Τα γραμμάρια εξαρτώνται αν το φλιτζάνι σου είναι από πορσελάνη ή πήλινο οπότε μη μπερδεύεις τον σεφ

Ακουμπάς το χέρι σου στη φωτιά και μόλις βγάλει φουσκάλα είναι καλή η θερμοκρασία


lol
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: black_velvet στις Μάρτιος 14, 2010, 12:33:43 ΠΜ
Μα πάνω απ' όλα, μ' αρέσει που δίνεις σαφείς οδηγίες μαγειρικής. Εύγε παγωτάκι! :twisted:
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: larus audouinii στις Μάρτιος 14, 2010, 06:28:53 ΜΜ
[quote user="κώστας" post="335639"]

κ.λπ.[/quote]

Πουλιά στον αέρα πιάνετε, άριστα ανταναλαστικά  :lol:

μια Strawberry Margarita Mousse σε ζωντανή έκδοση μπορούμε να έχω τώρα συγγραφεα ..εδώ είναι το θέμα μου :cool:
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: KostasD33 στις Μάρτιος 15, 2010, 12:17:09 ΠΜ
Τα κοριτσάκια πιάνετε πουλιά στον αέρα   καλόμ  ;-) , εμείς τα αγοράκια ακόμα προσπαθούμε να πιάσουμε τα αυγά σε μπολ.......... :razz:


Δεν βάζετε λέω εγώ και καμιά καλή συνταγούλα γιατί η Pixie έπεσε σε νευρική ανορεξία με όλα τα φαγητά που συμμάζευε αυτό το διάστημα
Τίτλος: Re: Strawberry Margarita Mousse
Αποστολή από: pixie στις Μάρτιος 15, 2010, 12:35:59 ΠΜ
Σωστός!  :mryellow:

Περιμένω συνταγούλες τέλειες και λαχταριστές [να μας ανοίξει η όρεξη και η διάθεση γενικότερα]...

Βεβαίως κάποιοι εδώ τάχουν τα κιλάκια τους και μάλλον είναι να τους παίρνουν τη μπουκιά απ' το στόμα... :razz:  ;-)