a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 13, 2005, 11:48:08 ΜΜ
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
250 ml γάλα
1 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
1 κουτ. σούπας καφέ ζάχαρη
375 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας μερέντα ή σάλτσα σοκολάτας
1 κουτ. σούπας σκόνη κάσταρντ
- Σ' ένα κατσαρολάκι αναμίξτε τη σκόνη κάσταρντ, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, ανακατώνοντας συνεχώς ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφη, ρευστή μάζα
- Βράστε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Φθάνοντας στο σημείο βρασμού, θ' αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρέμα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα.
- Ανακατώστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί με την υπολοιπη κρέμα. Μοιράστε σε 4 μπολάκια και σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστή.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για μια πιο εντυπωσιακή οπτική πινελιά, γαρνίρετε με κρέμα σαντιγύ και ξηρούς καρπούς.