a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 12:15:38 ΠΜ
ΧΑΛΒΑΣ ΧΙΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
125 γραμ. βιτάμ (μισό πακέτο)
λίγο αλάτι
250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γραμ. ινδοκάρυδο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να λιώσει το βιτάμ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά - σιγά, ανακατώνοντας και προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει λίγο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύουμε καλά και το χύνουμε σ' ένα ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από ώρα το κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε και σερβίρουμε.