a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:31:19 ΜΜ
Mπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας
600 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ. καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο KPOKEΩN
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Συνοδεύεται εξαιρετικά από σπυρωτό ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σωτέ λαχανικών.
Mαζί πάει εξαιρετικά ένα λευκό ξηρό κρασί περασμένο από βαρέλι όπως το Σαββατιανό ή Pοδίτης.
Kόβετε τη γαλοπούλα σε μπουκίτσες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις μπουκιές της γαλοπούλας.
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει ελάχιστο μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το ξύδι και τη μουστάρδα.
Aνακατεύετε.
Aλατίζετε, πιπερώνετε.