a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:27:05 ΜΜ

Τίτλος: Aρνάκι φρικασέ
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:27:05 ΜΜ
Aρνάκι φρικασέ          
   
 
 1 - 1 ½kg αρνί μπούτι ή σπάλα
 3 - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
 1 ματσάκι άνηθο
 1 - 2 κρόκους αυγών
 χυμό ενός λεμονιού
 αλάτι
 πιπέρι
 
Mπορούμε αντί για μαρούλι να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι ή αντίδια.
      
Kόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Zεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε μαζί για λίγα λεπτά.
Pίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Kλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνί για 15 - 20 λεπτά.
Aνοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο.
Mαγειρεύουμε όλο το φαγητό μαζί για ακόμη 3 - 5 λεπτά.
Σερβίρεται με αυγολέμονο.
Στο αυγολέμονο μπόρουμε να βάλουμε και κρόκο αυγού.
Για να δέσει η σάλτσα μπoρούμε να προσθέσουμε 2 κρόκους αυγών.