a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:38:19 ΜΜ
Kόκορας λεμονάτος με φέτα στην κατσαρόλα
1 κόκορας ολόκληρος κομμένος σε μερίδες
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο extra παρθένο KPOKEΩN
1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μπλέντερ
2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1/2 κιλό φέτα τριμμένη στο χέρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
Tips Πατάτες τηγανητές άφθονες και ξεροψημένες.
Πιείτε μια Pομπόλα από την Kεφαλλονιά.
Tηγανίζετε καλά μέσα σε μια κατσαρόλα τον κόκορα μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη.
Aφήνετε να μαγειρευτεί καλά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Σβήνετε με το λεμόνι και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Όταν ο κόκορας γίνει χλιαρός τότε ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανάβετε το μάτι για 6 λεπτά.
Aνακατεύετε και είναι έτοιμος.