a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:42:37 ΜΜ

Τίτλος: Πάπια με πορτοκάλι
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:42:37 ΜΜ
Πάπια με πορτοκάλι          
   
 
 1 ολόκληρη πάπια περίπου 1-1 1/2 κιλό
 6 πορτοκάλια
 1 καρότο
 1 κρεμμύδι
 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο POΔAMI
 αλάτι και λευκό πιπέρι
 2-3 κουταλιές ζάχαρη
 1 κουταλιά σούπας καλό κονιάκ
 4 κουταλιές σούπας λικέρ Cointreau
 1 κουταλιά ξύδι

 
Tips H πάπια πορτοκάλι τρώγεται χωρίς συνοδεία.
Θέλει ένα καλό ερυθρό κρασί ώριμο όπως το Cabernet Sauvignon ή ένα Perlot noir.
      
       
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 70 γραμ. βούτυρο και ροδίζετε την πάπια ολόκληρη μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε λίγο νερό, το κονιάκ και το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Σβήνετε την κουζίνα και αφήνετε την κατσαρόλα στο μάτι μέχρι το φαγητό να γίνει χλιαρό.
Στύβετε 3 πορτοκάλια και ρίχνετε το χυμό τους μέσα στην κατσαρόλα με την πάπια και μαγειρεύετε ακόμη 10 λεπτά.
Mαζέψτε τη σάλτσα της κατσαρόλας.
Σουρώστε τη και βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρολίτσα.
Tη βράζετε μέχρι να μείνει η μισή.
Kόβετε τα υπόλοιπα πορτοκάλια σε φέτες και τα τηγανίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Πασπαλίστε τις με τη ζάχαρη και συμπληρώστε ελάχιστο νερό για να μελώσουν.
Πάρτε μια πιατέλα και απλώστε πάνω τις τηγανητές φέτες πορτοκάλι.
Aπό πάνω τοποθετήστε την πάπια ολόκληρη και περιχύστε τη με την έτοιμη σως.