a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:43:45 ΜΜ

Τίτλος: Kοτόπουλο πιλάφι με σάλτσα κάρυ
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 12, 2005, 11:43:45 ΜΜ
Kοτόπουλο πιλάφι με σάλτσα κάρυ          
   

 1 κοτόπουλο (1 ½ kg περίπου)
 1 κρεμμύδι
 1 καρότο
 1 κλωνάρι σέλινο
 1 λεμόνι
 αλάτι
 πιπέρι
 6 φλιτζάνια νερό
 1 φάκελο έτοιμη σάλτσα κάρυ
 ½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι


Aν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο αντί να το βράσουμε
      

Kόβουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα.
Tο τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για μία ώρα με το κρεμμύδι,το καρότο και το σέλινο, προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό.
Bγάζουμε το κοτόπουλο από το ζωμό του και το διατηρούμε ζεστό.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα κάρυ όπως περιγράφεται στο φάκελο και προσθέτουμε τμηματικά το γιαούρτι.
Pίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε σκεπασμένο σε σιγανό φούρνο για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι που βράζουμε στο ζωμό του κοτόπουλου.