a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 01:06:08 ΠΜ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
-3/4 φλιτζανιού μέλι
-1/2 φλιτζανιού μουστάρδα πικάντικη
-2 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
-1 κουτ. της σούπας ξίδι
-1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
-/4 φλιτζανιού νερό
-1 ½ φλιτζανιού κρέας από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
-250 γρ. μανιτάρια
-1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-μερικά τοματάκια κοκτέιλ
1. Ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα: ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα και το ξίδι και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και προσθέτουμε σταδιακά αυτό το μίγμα μέσα στο κατσαρόλι με τα υλικά που βράζουν. Ανακατεύουμε, και, μόλις το μίγμα αρχίσει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Μουλιάζουμε μερικά καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό για 30 λεπτά και κατόπιν περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τα κομμάτια του κρεμμυδιού, τα τοματάκια και το κολοκυθάκι στα καλαμάκια, εναλλάξ. Βουρτσίζουμε τα καλαμάκια με το μίγμα του κατσαρολιού και ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Tα σερβίρουμε ζεστά.